Kapelse Adviesraad voor Elkaar kan van start

De gemeente Kapelle benoemt deze maand de leden voor haar Adviesraad voor Elkaar. Vanaf december adviseren zij de gemeente over haar taken op het gebied van zorg en ondersteuning.

De adviesraad praat mee over bijvoorbeeld het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers, de hulp voor jeugd en gezinnen en het nieuwe preventiebeleid.

Daarnaast is de adviesraad een aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Kapelle.

In augustus begon de gemeente met de werving van leden voor de nieuwe adviesraad. De gemeente ontving zestien reacties. "Op basis van kennis, ervaring en motivatie heeft een selectiecommissie mensen uitgenodigd voor een gesprek", laat een woordvoerder van de gemeente Kapelle weten.

In deze commissie zaten de coördinator Sociaal Domein van de gemeente Kapelle, de voorzitter van de inmiddels opgeheven Senioren- en Gehandicaptenraad en een voormalig medewerker sociale zekerheid van gemeente Kapelle.

"De commissie oordeelde dat negen mensen zeer goed in het profiel passen. Deze mensen hebben deze week hun aanstellingsbrief ontvangen."

Later deze maand komt de adviesraad voor het eerst bij elkaar voor een kennismaking en om werkafspraken te maken. Vanaf december treedt de raad ook naar buiten.

Tip de redactie