Medewerking aan eiland Veerse Meer nog onzeker

Het is nog niet duidelijk hoe de gemeenteraad in Noord-Beveland denkt over het plan van de Zeeuwse Lagune voor een schiereiland in het Veerse Meer. 

Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering waarin het plan werd besproken. In een volle raadszaal stelden de politieke partijen veel vragen, maar lieten ze niet blijken of ze donderdag 24 november 'ja' of 'nee' zeggen tegen het plan.

Petitie

De gemeenteraad moet een principebesluit nemen over haar medewerking aan het idee voor een eiland met appartementen, recreatiewoningen, een restaurant en een hotel. Er is veel weerstand tegen het plan. Zo is een petitie op internet al meer dan 3000 keer ondertekend.

Looptijd

Wethouder Piet de Putter van de gemeente Noord-Beveland wees alle aanwezigen donderdag echter ook op de lange looptijd van het plan.

Doeleman is al dertien jaar in onderhandeling, sinds bekend werd dat hij met zijn restaurant Vrouwe in den Polder aan de andere kant van de Veerse Gatdam zou moeten verdwijnen.

Impressie

In een presentatie van Zeeuwse Lagune was donderdag onder meer een impressie van het schiereiland te zien, getekend vanuit de lucht.

NUwerk

Tip de redactie