Het nieuwe gebouw van het Calvijn College op het Stationspark in Goes is donderdag officieel geopend door wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes. 

In het pand waarin voorheen De Vliedberg zat is de theoretische leerweg van het vmbo van het Calvijn College gevestigd.

Het schoolgebouw aan Klein Frankrijk is te klein om alle leerlingen te huisvesten. Eerder opende de school al een nevenvestiging aan de Noordhoeklaan in Goes. "Bij hoge nood is een oplossing dichtbij", zei Bert Vogel, voorzitter van het college van bestuur van het Calvijn College.

Veranderingen

Wethouder Alssema, die tot 2003 op het Calvijn College zat, mocht het gebouw officieel openen. "Het is leuk om hier te zijn en samen het gebouw te openen. Sinds 2003 is er veel veranderd, maar de sfeer is nog hetzelfde."

Verbondenheid

Na de woorden van de wethouder mochten de leerlingen met bolletjes wol gooien om zo een 'netwerk' te maken en de verbondenheid tussen de scholieren en school aan te tonen.

De vrolijke kleuren draad vormden een spinnenweb tussen de scholieren. Daar liepen Alssema en Vogel onderdoor richting het gebouw.

Stepjes

Als afsluiting raceten drie scholieren op een step onderdoor het web door een stuk papier waarmee ze het gebouw letterlijk openden.