De gemeente Goes dooft zaterdagavond 29 oktober tijdens de Nacht van de Nacht symbolisch verlichting in de binnenstad van Goes.

Tussen 18.00 en 22.00 uur is het donker in de omgeving van de Manhuistuin, Zusterstraat, Singelstraat, Korte Kerkstraat, Grote Markt, Opril Grote Markt, Koningstraat, Grote Kade, Kleine Kade, Turfkade en Bierkade.

"Hiermee vragen we aandacht voor lichtvervuiling en de mogelijkheden om dit terug te dringen", laat een gemeentewoordvoerder woensdag weten. Ook de winkeliers in het stadscentrum zijn gevraagd de lichten in hun etalages uit te doen.

Activiteiten

In het kader van de landelijke Nacht van de Nacht zijn er in Goes ook de hele avond activiteiten. Zo leest de Goese wethouder Derk Alssema in het oude stadhuis op de Grote Markt vanaf 18.45 uur een spannend verhaal voor aan kinderen tussen zes tot tien jaar.

In het oude stadhuis is er ook vanaf 19.15 uur glow in the dark-schminken door AtelKeetje.

In het oude Manhuis aan de Zusterstraat vindt vanaf 19.15 uur een nachtgeluidenspel plaats voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Brassband Excelsior speelt in de Manhuistuin de sterren van de hemel vanaf 20.15 uur.