In de wijk Goese Polder in Goes zijn maandagavond 28 voetjes uitgedeeld. De voetjesactie is een initiatief van de politie waarbij een groep mensen door hun wijk loopt om buurtbewoners te wijzen op inbraakgevoelige punten van een huis, zoals een open raam of niet afgesloten deur.

Ziet de groep een inbraakgevoelige situatie en zijn de bewoners thuis, dan worden zij aan de voordeur geïnformeerd over maatregelen tegen woninginbraak.

Is er niemand thuis, dan stoppen de wijkagenten en wijkbewoners een voetje met tips in de bus. Het voetje is een papieren schoenafdruk met de tekst: 'Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn'.

Geen zicht

Volgens de politie viel het de wijkagent maandag op dat veel bewoners hun ramen afsluiten met gordijnen of rolluiken. Daardoor hebben ze geen zicht meer op wat er buiten gebeurt.

"Hoewel aan de voorzijde van de woningen alles goed in orde is op het gebied van verlichting en goed hang- en sluitwerk, blijkt dat aan de achterzijde veel poorten en schuurtjes niet afgesloten zijn", laat de politie dinsdag weten.

"Dieven kunnen zonder dat de bewoners het merken heel eenvoudig fietsen, scooters of andere spullen wegnemen. De bewoners zien immers niets door de gesloten gordijnen."

Informatieavond

In de Goese Polder vindt dinsdag 2 november ook een informatieavond plaats over inbraakpreventie en veiligheid. De bijeenkomst in wijkcentrum De Spinne begint om 19.30 uur.