Ondernemers hebben Reimerswaal verkozen tot mkb-vriendelijkste gemeente van Zeeland. Wethouder Izak Vogelaar ontving de prijs maandag uit handen van secretaris Cees Pille van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) namens MKB-Nederland.

Reimerswaal heeft de titel voor de tweede keer op rij in de wacht gesleept. Ook twee jaar geleden ging de onderscheiding naar Kruiningen.

In de nieuwste editie van de verkiezing zijn Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland op de tweede en derde plaats geëindigd.

Reimerswaal scoort volgens het onderzoek dat is uitgevoerd voor de verkiezing met name goed op de gebieden ‘tevredenheid ondernemers’ en ‘lokale lasten’.

Op het onderdeel imago scoort Reimerswaal minder, maar dat wordt gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Stimulans

De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova. De tweejaarlijkse prijs is voor de vierde keer uitgereikt en dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid.

Het onderzoek gaat in op het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, van wie 650 ondernemers in Zeeland. MKB-Nederland maakt tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de beste van Nederland mag noemen, brengt de organisatie volgende maand naar buiten.

Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.