Goese loopt marathon New York hoe dan ook uit

Roxanne Machielse uit Goes heeft nog nooit de volledige 42,195 kilometer gelopen, maar ze is ervan overtuigd dat het op 6 november lukt in New York. 

De 27-jarige uitbater van Café de Pompe in Goes loopt ‘s werelds bekendste marathon voor het goede doel: Cliniclowns. Ze heeft nog niet zo lang geleden haar leventje omgegooid. "Ik ben gestopt met roken, drink niet meer en heb gekozen voor een 'healthy life'. Ik was het beu en wilde gezonder gaan leven."

Machielse heeft er alles voor over om de marathon van New York uit te lopen. Ze is pas een paar maanden aan het oefenen voor ‘s werelds bekendste hardloopwedstrijd.

Haar voorbereiding is allesbehalve vlekkeloos verlopen. Deze zomer moest ze zes weken rust nemen. "Op een zomerse dag, als de terrassen vol zitten, loop je zo’n 25 kilometer. Ik deed dat een paar dagen per week en rende daarnaast nog eens hard, bij elkaar zo’n 200 kilometer. Dat werd even te veel."

Pauze

Na de noodgedwongen pauze is ze pas sinds kort weer volop in training. "Door alle pech is een halve marathon het verste dat ik tot nu toe heb gelopen. Het lukt me niet meer om voor New York 42 kilometer te trainen. Toch ga ik het hoe dan ook halen. Al moet ik het kruipend doen."

Ze heeft de afgelopen maanden ook geld ingezameld voor Cliniclowns. Ze heeft al ruim 3000 euro. "Ik wil de komende weken achter meer donateurs aan. Voor vijftien euro kan een kind even een kind zijn."
Haar steunen kan via de speciale pagina www.roxgoesnewyork.nl.

Tip de redactie