Kloetinge krijgt ‘point of interest’

Aan de Kapelseweg in Kloetinge wordt zaterdag een ‘point of interest’ onthuld. 

Het is een markeringspunt in de Liberation Route Europa, die belangrijke gebeurtenissen tijdens de bevrijding van Europa in 1944 en 1945 zichtbaar moet maken in het landschap.

De Liberation Route Europa 'begint' op de stranden van Normandië waar de geallieerde soldaten op 6 juni 1944 begonnen aan de bevrijding van het continent. In West-Europa verrijzen tot en met 2018 punten waar zich in de maanden daarna belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld.

In Zeeland komen er 136. Ze hebben de vorm van meerpalen waar bezoekers naar informatie en verhalen kunnen luisteren over de Tweede Wereldoorlog. Het is een mix van militaire gebeurtenissen en verhalen van burgers.

Legervoertuigen

Burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes onthult zaterdag het ‘point of interest’ aan de Kapelseweg om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur maakt de Band of Liberation vanuit dorpshuis Amicitia een rondgang door Kloetinge.

In het kielzog van de muzikanten rijdt een stoet oude legervoertuigen van Bevrijdingsmuseum Zeeland uit Nieuwdorp, die de aanleg van de markeringspunten in Zeeland coördineert.

Concert

In het kader van de onthulling van het ‘point of interest’ is er ‘s avonds om 20.00 uur een concert in de Geerteskerk in Kloetinge. De Band of Liberation treedt op met mezzosopraan Emma Brown. De toegang is gratis.

Tip de redactie