'Reclamecircus langs weg volgens GroenLinks Zeeland onveilig'

Naar aanleiding van het nieuwe ledscherm met reclame langs de A58 bij Heinkenszand wil GroenLinks van Gedeputeerde Staten weten wat de regels zijn voor reclame langs snelwegen en provinciale routes.

"De borden zijn slecht voor de verkeersveiligheid en dit reclamecircus past niet bij het landschap van Zeeland", vindt GL-Statenlid Gerwi Temmink.

Regels

In zijn schriftelijke vragen wil Temmink weten of de regels voor het maken van reclame langs wegen zijn afgestemd tussen de provincie en gemeenten.

Het Statenlid vraagt of Gedeputeerde Staten betrokken waren bij de toestemming om reclameborden met ledschermen langs de A58 te plaatsen. "Zo ja, waarom bent u akkoord gegaan? Is het aspect verkeersveiligheid bij het plaatsen van het bord beoordeeld?"

Gevolgen voor flora en fauna

Temmink wil ook weten welke gevolgen het ledscherm heeft voor het dag- en nachtritme van flora en fauna en energiebesparing. "Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor Zeeland."

Het Statenlid vraagt hoeveel reclamezuilen er de komende jaren te verwachten zijn langs de A58 en provinciale wegen. "Wie heeft de regie om verrommeling van het Zeeuwse landschap te voorkomen? Kan en wil de provincie haar invloed aanwenden om een reclamecircus, zoals nu langs de A58, maar ook langs andere wegen in Zeeland, tegen te gaan?"

Tip de redactie