Nationaal Park Oosterschelde is genomineerd voor het predicaat mooiste natuurgebied van Nederland. 

Er zijn dertien kanshebbers voor de titel van deze publieksverkiezing. De drie winnaars krijgen maximaal 300.000 euro van het Ministerie van Economische Zaken om hun parken te verbeteren.

Tot en met 31 oktober kan het publiek via de verkiezingswebsite stemmen. De wedstrijd is een initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Hij wil de natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen, net zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Hollandse tulpen en molens.

Een vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven heeft Nationaal Park Oosterschelde geselecteerd voor de publieksverkiezing. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren ondersteund bij het realiseren van hun plannen. Zij winnen maximaal 300.000 euro van het ministerie.

Wereldklasse

De publieksverkiezing is een onderdeel van het programma ‘Naar Nationale Parken van Wereldklasse’ van het ministerie van Economische Zaken.

Het doel van de verkiezing is de Nederlandse natuur beter op de kaart te zetten, waardoor meer bezoekers getrokken worden uit binnen- en buitenland. Hierdoor wordt er een bijdrage geleverd aan de bekendheid en waardering van Nederlandse natuurgebieden.