Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland houdt op zaterdag 15 oktober een open dag in ‘s-Gravenpolder en Zoutelande.

De open dag is interessant voor iedereen die meer wil weten over de Zeeuwse landbouw van vroeger. Met behulp van stoere trekpaarden wordt de historie in beeld gebracht, met werkzaamheden als ploegen, eggen en zaaien.

De activiteiten zijn tussen 09.00 uur en 16.00 uur te bekijken op het perceel bij de hoek van de Westkapelseweg en De Bucksweg in Zoutelande, tegenover Hotel Zuiderduin en in ‘s-Gravenpolder in de Zwaakse Weel aan het Groenewegje.

In Zoutelande wordt tijdens de open dag Zeeuwse Vlegel gezaaid. Met vier twee- en driespannen wordt deze dag geploegd, geëgd en gezaaid.

In ‘s-Gravenpolder ploegen drie tweespannen paarden. Hier komen de trekpaardenhouders Cees Maurice, Cees Mol en de Gebroeders Schrijver elk met een tweespan in actie.

Stichting

Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland is in 1988 opgericht met als doel het trekpaard als levend cultureel-historisch monument te behouden en er educatieve activiteiten mee te organiseren.

Op de website is meer over de stichting te lezen. Mocht de open dag wegens slecht weer worden afgelast, dan staat dit ook op de site.