In de wijk Moerzicht in Yerseke is begin dit jaar een boomgaard geplant. Dorpelingen kunnen hier fruit proeven en met hun groene vingers aan de slag. De boomgaard is volop in ontwikkeling. 

De eerste fruitbomen zijn begin dit jaar door de toenmalige burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal geplant, samen met kinderen van de Kerstenschool en het Kompas (foto).

Nu ligt er een boomgaard die kan uitgroeien tot een plek waar bewoners en passanten een vers appeltje of peertje kunnen proeven. Na een paar jaar is de boomgaard een plek waar bewoners samen kunnen oogsten en hun zelfgebakken appeltaart kunnen laten proeven.

Voor het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Een groepje geïnteresseerden gaat met Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en de gemeente Reimerswaal aan de slag met het onderhoud. Zij zoeken bewoners om daarbij te helpen.

Ontmoetingsplek

Op woensdag 5 oktober om 16.00 uur neemt de groep met belangstellenden een kijkje bij de boomgaard met oude fruitrassen aan de Hogeweg. Ze lopen er een rondje en bekijken samen wat er aan beheer gedaan kan worden.

De aanwezigen kunnen meedenken over plannen, zoals oogstdagen, natuureducatie voor scholen, vogelhuisjes of insectenhotels maken en ophangen. Iedereen is woensdag welkom bij deze activiteit.

Op donderdag 27 oktober is er vanaf 9.30 uur een gezamenlijke snoeiochtend onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

De dorpsboomgaard is ook buiten de plant-, snoei-, en plukdagen vrij toegankelijk voor wandelaars. Zo is het een ontmoetingsplek voor iedereen.