Fietsers bij Deltaweg moeten door rood rijden

Het stoplicht op de zuidelijke parallelweg langs de Nieuwe Rijksweg bij 's-Heer Hendrikskinderen reageert niet op fietsers. 

Zij zijn daardoor gedwongen door rood te rijden als ze in de richting van Zierikzee willen fietsen. De Fietsersbond afdeling De Bevelanden spreekt over "een absurde situatie".

Het gaat om een tijdelijk probleem. Normaal maken fietsers in de richting van Zierikzee gebruik van de noordelijke parallelweg langs de Nieuwe Rijksweg, maar de gemeente Goes werkt op het stuk tussen het Tiendenplein en de kruising met de Deltaweg aan de rotonde.

Tweewielers worden daarom omgeleid via de zuidelijke parallelweg om meteen na het tunneltje onder de Deltaweg naar rechts, richting Zierikzee, te worden gestuurd.

Installatie

Het stoplicht blijkt echter alleen op auto’s te werken. Een knopje om de installatie in beweging te zetten ontbreekt. "Je kunt wachten tot je een ons weegt", schrijven Adri van Oosten en Chris Reijerse van de fietsersbond. "Er zit niets anders op dan het rode licht te negeren en met gevaar voor eigen leven over te steken."

Overigens is er aan de andere kant van de kruising wel een knopje waarmee het stoplicht in werking kan worden gezet. "De provincie, die een fietsprovincie met vijf sterren wil worden, dwingt de fietser een overtreding te maken."

De bond wil dat er snel iets aan de situatie wordt gedaan, hoewel de omleiding tijdelijk is.

Tip de redactie