De gemeente Goes laat binnenkort in 135 woningen maatregelen nemen, zodat ze de bewoners minder last hebben van verkeerslawaai. 

Het komt voort uit een besluit van de landelijke overheid in 1986. Het toenmalige kabinet liet destijds een lijst maken met huizen die op de gevel een geluidsbelasting hadden van 55 decibel of meer. "De uiteindelijke saneringsvoorraad is echter pas in 2008 vastgesteld door het Rijk", verklaart wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes de lange periode tussen het besluit en de uitvoering.

Stil wegdek

Goes wil het nu laten doen, zodat ze 'geen grote infrastructurele maatregelen', zoals een stil wegdek of geluidsschermen, moet nemen als het aantal auto's blijft toenemen.

De kosten daarvan zijn vele malen hoger dan het saneren van de huizen.

Brief

In Goes gaat het om 135 woningen. Ze staan in de M.A. de Ruijterlaan, Willem Barentszstraat, Middelburgsestraat, Oostsingel, 's-Gravenpolderseweg, Van de Spiegelstraat, Nieuwe Rijksweg en in de Arendstraat in 's-Heer Arendskerke.

De bewoners krijgen binnenkort een brief en worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Check

Hun huizen worden door een deskundige gecheckt waaruit een aantal maatregelen voortvloeit.

Als ze alles op een rijtje heeft, besteedt de gemeente de sanering in een keer waarna een aannemer aan het werk gaat.

Goes krijgt 114.100 euro van de landelijke overheid voor de maatregelen. Zelf moet ze 43.275 euro bijdragen. Ze haalt dat bedrag uit het potje voor stad- en dorpsvernieuwing. De bewoners hoeven zelf niets te betalen.