In Goes vindt op woensdag 12 oktober een evenement plaats voor Zeeuwse vrouwen die moeilijk aan een baan komen. Om hen te helpen is ook de campagne Kracht on Tour gelanceerd.

Arbeidsmarktregio Zeeland wil vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen.

De Goese wethouder André van der Reest (foto, links) tekende namens de Arbeidsmarktregio Zeeland het convenant Kracht on Tour. Dit is een landelijke campagne van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap waarin aandacht wordt gevraagd voor meer economische zelfstandigheid van vrouwen.

"Voor hen kan het om allerlei redenen moeilijk zijn om een geschikte baan te vinden", aldus Van der Reest. De gemeente Goes is centrumgemeente voor Zeeland als het over de arbeidsmarkt gaat.

Snuffelstage

Het Zeeuws Vrouwen Platform organiseert een speciaal evenement op 12 oktober. Deze middag in Goes zijn er workshops te volgen en sprekers uitgenodigd. Ook minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komt langs. 

Tijdens het evenement kunnen de vrouwen zich inschrijven voor allerlei deals die door Zeeuwse werkgevers beschikbaar zijn gesteld. Zo kunnen ze een snuffelstage volgen of leren in welke kleding ze het beste kunnen solliciteren.