Goes krijgt een nieuwe mural. In de Papegaaistraat, tegen de zijgevel van de Coolcat-winkel, komen afbeeldingen die het imago van Goes Modestad verbeelden. 

Wim Bakker heeft de mural gemaakt in opdracht van Stichting Goes Marketing. Het zijn fotobewerkingen die zijn geïntegreerd met het lijnenspel van ramen en kozijnen.

Het is niet één grote schildering, maar verschillende vlakken. "Maar ze verbinden vlak voor vlak de elementen die Goes tot modestad maken", zegt Bakker. "Het werk is niet in één keer te bekijken doordat het in een smalle straat is uitgevoerd, maar het wordt een verhaal dat je misschien, elke keer dat je er langs loopt, weer iets nieuws vertelt."

Onthulling

De mural is betaald met geld dat is overgebleven van de organisatie van Mural Goes, het muurkunstenaarsfestival dat vorig jaar plaatsvond in Goes. Wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes onthult de nieuwe mural officieel op zaterdag 24 september, de eerste dag van Goes Modestad.

Uniek

De binnenstad staat zaterdag 24 en zondag 25 september in het teken van mode. Er zijn catwalkshows, activiteiten en speciale acties van de kledingzaken in Goes.

Met het weekend wil Goes zich meer op de kaart zetten als modestad. "We doen dit, omdat mode het unique selling point is van Goes. Van de 50 grote damesmerken zijn er minstens 35 in Goes te vinden", zegt Tom de Koning van Goes Marketing. "Dat heeft geen enkele andere stad in Zeeland, zelfs Bergen op Zoom, Roosendaal of Breda niet."

Van den Krommenacker

Goes Modestad begint vrijdagavond in de Grote of Maria Magdalenakerk waar de bekende ontwerper Addy van den Krommenacker zijn wintercollectie presenteert.