Dit weekeinde wordt voor de tiende keer de Open Huisroute Goese Polder Expressief gehouden in Goes.

Drijvende krachten zijn Willemien Evers en Henny van Zunderen. 

De exposities zijn zaterdag en zondag te bezoeken bij een aantal kunstenaars thuis, onder wie ook Henny van Zunderen en Willemien Evers, en daarnaast in het Erasmuspark, inloophuis De Oase en wijkgebouw De Spinne.

Levensbehoefte

De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de kunstenaars, vertelt Henny van Zunderen. Haar huis en tuin staan vol schitterende, zelfgemaakte schilderijen, tekeningen en beeldende kunst.

Kunst is voor haar een eerste levensbehoefte. "Van jongs af aan was ik alleen maar bezig met creëren", vertelt ze. "Maar ik had niet veel gelegenheid om te laten zien waarmee ik bezig was." In haar tuin heeft ze nu rustige zit- en werkhoekjes ingericht, die ook weer vol kunst hangen.

Georg Riel

Goese Polder Expressief werd voor het eerst in 2007 gehouden. "Ik benaderde mijn vriendin Willemien Evers en zij was gelijk enthousiast", aldus Van Zunderen. "Kunstenaar Georg Riel bleek ook graag mee te willen doen. Aan hem hebben we heel veel gehad. Hij was ervaren en secuur en dankzij zijn goede connecties met de bibliotheek konden we daar al eens exposeren."

Er waren in de Goese Polder genoeg kunstenaars die deel wilden nemen aan de kunstroute. Zij kunnen zo niet alleen naar buiten treden, maar ook in contact komen met collega-kunstenaars. Dat biedt weer inspiratie om zelf scheppend bezig te blijven, zegt Van Zunderen.

Inmiddels is er sprake van een vaste kern en een steeds wisselende groep kunstenaars. Helaas overleed Riel in 2012, maar de kunstroute leeft voort.

Muziek

Vrijdagom 19.45 uur opent wethouder Derk Alssema aan de Troelstralaan 162 de nieuwste editie van Goese Polder Expressief. Vanaf 19.00 uur is er inloop met muziek. Na de opening volgt een optreden van een dansgroep op muziek van Michael Jackson.

De route is op de fiets goed te doen. In het Erasmuspark loopt nog tot 30 september een expositie van oud-deelnemers aan de kunstroute.