In een bus met de Zeeuwse vlag erop reist een gemengd gezelschap van ondernemers, politici en jongeren zaterdag af naar Den Haag voor een Zeeuwse handelsmissie, als onderdeel van het Prinsjesfestival.

Die handelsmissie begint donderdag en heeft een Zeeuws tintje.

Dit jaar is Zeeland partner van het Prinsjesfestival. Dat betekent dat ze gedurende de week van ‘het feest van de democratie’ vanuit een Zeeuwse ambassade in Den Haag werken.

Activiteiten

Donderdag 15 tot en met dinsdag 20 september staan in het teken van Prinsjesdag waarbij verschillende activiteiten gepland staan.

Zo is er woensdag een Prinsjes Pub quiz en zaterdag een prinsjesmarkt vol Zeeuwse producten, staat de zondag in het teken van cultuur en gaat er maandag een groep Zeeuwse jongeren naar Den Haag voor een gevulde dag. Eric van Bochove, van restaurant ‘t Vlasbloemeken in Koewacht, is de prinsjeskok van 2016.

Handelsmissie

Georganiseerd door stichting De Zeeuwse Connectie gaan Zeeuwen de provincie promoten en netwerken met bedrijven buiten Zeeland. Deze Zeeuwse Handelsmissie is in samenwerking met MKB Den Haag georganiseerd.

"Dit is geen handelsmissie naar China of Brazilië, maar dichter bij huis zijn er ook kansen. Samen met de Zeeuwse Connectie willen we die kansen verzilveren’’, aldus de voorzitter van MKB Den Haag, de Zeeuwse Kim Schofaerts.

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van bijna negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt. Het is een community die een verbinding hebben met Zeeland en iets willen bijdragen aan deze provincie.

Pioniersprijs

Op zaterdag worden ook de genomineerden van de Zeeuwse Pioniersprijs 2016 bekend gemaakt. De winnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs wordt zaterdag 8 oktober bekend gemaakt.