Ruim 200 deelnemers verschijnen zaterdag aan de start van de derde editie van de Zeeuwse Obstaclerun voor Stichting Jayden in goes.

De start en finish zijn bij Fitland aan het Geldeloozepad in Goes. De funloop met hindernissen heeft twee afstanden, eentje van acht en een van twaalf kilometer.

Goese Sas

Onderweg komen de deelnemers allerlei hindernissen tegen. Er zitten dit jaar drie in plaats van twee oversteken van het kanaal naar het Goese Sas in het parkoers. "Daarmee hebben we nog meer spektakel", zegt Sabine Maas van Stichting Jayden.

Daarnaast zijn de 'Haringman-bergen' op het terrein van de betonfabriek weer opgenomen in de route. "En verder hebben we nog een aantal bijzondere hindernissen, maar we maken ze nog niet bekend. We willen de deelnemers zo veel mogelijk verrassen."

Burpees

De lopers mogen elkaar helpen met de hindernissen. Wie het niet lukt een hindernis te nemen, moet tien zogenoemde 'burpees' doen. Tijdens de warming up op het terrein van Fitland wordt uitgelegd wat dat zijn.

Vrijwilligers

Het gaat zaterdag niet zozeer om wie de snelste is, maar vooral om het plezier.

Deelnemers kunnen alleen mee doen en per koppel of team. Er zijn zaterdag ruim 40 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden. De EHBO en reddingsbrigade staan ook paraat. Er zijn ook twee kidsruns uitgezet.

Opbrengst 

De obstaclerun gaat zaterdag om 13.30 uur van start. Inschrijven kan op de dag zelf inschrijven tot 13.00 uur.

De opbrengst van de Zeeuwse Obstaclerun gaat in zijn geheel naar Stichting Jayden, die vecht tegen neuroblastoom kinderkanker. Vorig jaar bracht het evenement 7355 euro op.