Goesenaren kunnen keuzes maken over bezuinigingen

Alle inwoners, ondernemers en organisaties van de gemeente Goes kunnen tot en met 12 september via een vragenlijst aangeven waarop zij vinden dat er moet worden bezuinigd. 

Goes moet drie miljoen euro besparen op haar uitgaven.

In april werd aan inwoners gevraagd hoe zij de toekomst van de gemeente zien. Ook toen konden ze een vragenlijst invullen en er was een avond voor inwoners. 

In deze ronde krijgen Goesenaren concrete keuzes voorgeschoteld.

De uitslagen nemen het college van burgemeester en wethouders mee in hun uiteindelijke beslissing. De raad neemt deze tijdens de begrotingsraad op 10 november.

Stadskantoor

Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van de vragenlijst kunnen tijdens openingstijden naar het stadskantoor komen. Daar zijn mensen aanwezig die hen helpen.

Ook staan er onderzoekers met tablets klaar op dinsdag 6 september op de Grote Markt en op vrijdag 9 september bij de Jumbo aan de Marconistraat in Goes, beide dagen vanaf 10.00 uur.

Twaalf miljoen

De drie miljoen euro aan bezuinigingen komt bovenop de twaalf miljoen euro die de gemeente de afgelopen jaren al heeft bespaard. Dat gebeurde vooral door te korten op de organisatie en budgetten te verkleinen.

De vragenlijst staat op de website www.goes.nl.

Tip de redactie