Toestand gewonde brand Nieulande is nog zorgelijk

Zorggroep Ter Weel probeert om de 37 geëvacueerde bewoners uiterlijk begin volgende week terug te laten keren naar verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke. 

Zondag brak daar een grote brand uit. Twee mensen kwamen te overlijden door de vlammen en drie raakten er gewond. Van één gewonde is de toestand zorgelijk, de andere twee zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Na de brand werden twaalf mensen ondergebracht bij familie. Het crisisteam probeert hen zo snel mogelijk weer onder te brengen in Nieulande.

De andere 25 wonen tijdelijk in andere locaties van Ter Weel en kunnen daar lang zo blijven als ze willen. De zorggroep verwacht echter dat iedereen begin volgende week weer in Krabbendijke slaapt.

Ter Weel benadrukt dat alles in overleg gaat met de familie. De bewoners krijgen alle hulp die ze nodig hebben en voor medewerkers is een psycholoog beschikbaar.

Onderzoek

De brand in Nieulande brak zondagmiddag uit in een appartementen op de tweede verdieping. Een bewoner overleed direct, het tweede slachtoffer, een 92-jarige vrouw, bezweek in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Er is een speciaal telefoonnummer voor mensen met vragen: 0113-654260.

Tip de redactie