Een 23-jarige inwoner van Rijswijk is woensdag opgepakt bij Middelburg na een dollemansrit over de A58 tussen Bergen op Zoom en Middelburg. 

De man reed bijna een ambulance aan, haalde roekeloos andere auto’s in en reed veel te hard. Door zijn gevaarlijke capriolen veroorzaakte de automobilist meerdere malen bijna een aanrijding. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij moet voor de rechter verschijnen. 

De politie kreeg rond 14.30 uur een melding van ambulancemedewerkers dat zij bij Bergen op Zoom op de A58 richting Vlissingen bijna waren aangereden. Er lag op dat moment een patiënt in de ambulance.

Een verkeersagent zette onmiddellijk de achtervolging in. Het lukte uiteindelijk om de automobilist in Middelburg op de N57 bij de afslag Arnestein aan de kant te zetten.

Vluchtstrook

Tijdens zijn rit vanaf Bergen op Zoom richting Vlissingen beging de automobilist diverse verkeersovertredingen. Zo haalde hij in via een verdrijvingsvlak en sneed diverse auto’s, waaronder de ambulance, ernstig af. Daardoor ontstonden er meerdere bijna-aanrijdingen.

Ook haalde de automobilist meerdere keren in via de vluchtstrook en tussen twee auto’s die naast elkaar op de snelweg reden. Hierbij overschreed hij ruim de maximale snelheid van 130 kilometer per uur.

Het rijbewijs van de man is onmiddellijk ingevorderd vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich tegenover de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.