Xander van der Poel uit Yerseke is een teamplayer

Terwijl hij werd gevraagd voor verschillende voetbalclubs bleef Xander van der Poel zijn VV Yerseke jarenlang trouw. Maar dit seizoen heeft de Yersekenaar toch de overstap naar VV Kloetinge gemaakt.

De 18-jarige Xander van der Poel vond de overstap best moeilijk. "Ik wilde eigenlijk gewoon bij mijn eigen team blijven voetballen en daarom ben ik nooit overgestapt naar een andere club. Voetbal is een geweldige sport, een heel sociale sport. Voetballen is het liefste wat ik doe, daarnaast vind ik mijn team ook heel belangrijk."

Bijna al zijn vrienden voetballen ook bij VV Yerseke. "Het is altijd heel gezellig. Nu worden we allemaal wat ouder en is het tijd dat we onze eigen weg gaan, daarom wil ik toch graag de kans grijpen om meer te bereiken met voetbal."

Feyenoord

Xander is begonnen met voetballen toen hij vijf jaar oud was. "Mijn broer wilde op voetbal, door hem ben ik er ook mee begonnen. We hebben zelfs nog een half seizoen samen gespeeld." Al snel blijkt Xander een talentje te zijn. "Ik ben nooit gaan voetballen met het idee om hogerop te komen, het is me eigenlijk een beetje overkomen."

Als hij elf jaar oud is, wordt hij gevraagd voor RBC Roosendaal. "Ik vond geen aansluiting met de jongens in dat team en heb daarom besloten om het niet te doen. Ik had al moeite met de vervroegde overstap van de D-tjes naar de C-tjes, omdat ik gewoon graag bij mijn vrienden wilde blijven."

Later dat jaar wordt hij gevraagd voor een proefperiode bij Feyenoord. "Zoiets sla je niet zomaar af. Ik heb een aantal trainingen meegedaan, maar ik kreeg een blessure en kon niet doorgaan."

JVOZ

Xander is tijdens zijn jeugdvoetbalperiode ook gevraagd door de JVOZ, de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. "Ik koos natuurlijk weer voor Yerseke." Hij ging uiteindelijk wel voetballen bij het Zeeuws elftal onder de 23. "Dit kan ik naast de reguliere voetbal doen, hier voetbal ik nu nog steeds en zou dit ook graag blijven doen."

Inmiddels is Xander begonnen bij VV Kloetinge. "Ik heb een hele leuke tijd gehad bij VV Yerseke en ik mag altijd terugkomen. Ik ben nu op een leeftijd dat ik nog iets kan bereiken met voetballen. Ik speel bij VV Kloetinge twee klassen hoger dan ik speelde bij mijn oude club, dus ik mag flink aan de bak. Ons doel is om terug te komen in de hoofdklasse."

Tip de redactie