Yerseke maakt zich klaar voor feest van het jaar

De inwoners van Yerseke delen hun dorp zaterdag weer met duizenden bezoekers. Op de nieuwste editie van de Mosseldag verorberen de bezoekers uit binnen- en buitenland zo’n zevenduizend kilo mosselen.

Naast genieten van Zeeuwse zilte zaligheden staan er zaterdag nog veel meer activiteiten op het programma.

Nieuw op de agenda is het kinderplein voor de jonge bezoekers van de Mosseldag. Op de parkeerplaats bij de Prins Willem Alexanderhaven vinden tussen 10.00 uur en 18.00 uur allerlei activiteiten plaats.

Zo is er een springkussen in de vorm van een mosselpan en een knutselterras met voorwerpen uit de Oosterschelde. Ook kunnen de kinderen modelbootjes laten varen. "We zijn benieuwd of het kinderplein in de smaak valt", zegt René van de Guchte van de organiserende Stichting Mosseldag Yerseke.

Zevenduizend kilo

De stichting heeft weer haar best gedaan om een mooi programma voor het hele gezin samen te stellen. Op verschillende plaatsen in het dorp kan het publiek kennismaken met de verse gekookte mossels waar Yerseke zo bekend om is. "Maar liefst zevenduizend kilo mosselen wordt vers uit het zuivere Oosterscheldewater gevist om later op de dag gekookt te worden."

Van 10.00 uur tot 18.00 uur is er een braderie in het dorpshart, bij de havendijk en rond de havens. Ook het Oosterscheldemuseum en de kerk zijn open voor bezoek. De braderie biedt een standwerkersconcours en demonstranten brengen oude ambachten met een link naar het verleden van het vissersdorp tot leven.

Van 10.00 uur tot 24.00 uur is er een kermis met feesttent bij de Koningin Julianahaven en van 11.00 uur tot 18.00 uur is er een dweilbandfestival. Tussen 13.30 uur en 14.00 uur is het inschepen en gratis meevaren op de mosselkotters vanuit de Koningin Julianahaven.

Van 14.00 tot 15.30 uur is er een vlootschouw te bekijken op de Oosterschelde. Het publiek kan gratis, maar op eigen risico, meevaren.

Klik hier voor het hele programma.

Tip de redactie