Oosterschelde in spotlights met 60 activiteiten

Tijdens de Oosterscheldeweek van 3 tot en met 10 september zijn er dit jaar meer dan 60 activiteiten op en rond de Oosterschelde. 

Doel van de week is om zoveel mogelijk inwoners en toeristen kennis te laten maken met het Nationaal Park. "Het beleven staat daarbij centraal", zegt de organisatie.

Mensen kunnen mee op een zeehondensafari, survival of een natuurvaartocht, maar kunnen ook kajakken, zeilen, strandjutten en sleepnetvissen.

Koken met wieren

Verder worden op de oevers van de Oosterschelde onder meer een workshop koken met wieren en een proeverij met Zeeuwse oesters georganiseerd.

De week begint met de NP Oosterschelde Wandeltocht in Wemeldinge. Er zijn drie routes uitgezet langs het water.

Voorzitter

De Oosterscheldeweek wordt elk jaar geopend in één van de gemeenten, die aan het Nationaal Park liggen. Dit jaar is dat Kapelle, de gemeente waar de week acht jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd.

Burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Kapelle, gedeputeerde Carla Schönknecht en Siebe Kramer, voorzitter van het Nationaal Park, verrichten op zaterdag 3 september de openingshandeling bij Gasterij Schoudee in Wemeldinge.

Een overzicht van alle activiteiten is hier te vinden.

Tip de redactie