PvdA Reimerswaal is niet te spreken over het optreden van het college van burgemeester en wethouders rondom de aanleg van een strandje bij Hansweert.

In mei meldden b&w dat het strandje voor dit zomerseizoen zou zijn aangelegd. Enkele weken later sprak ze van vertraging. In schriftelijke vragen wil de PvdA weten wanneer het strandje er nu eindelijk komt.

Begin juni werd bekend gemaakt dat het niet lukt om het strandje die maand klaar te hebben. "Er is meer overleg nodig voordat de werkzaamheden kunnen beginnen", verklaarde het college. 

"Omdat de perceeleigenaar nieuwe voorwaarden stelt waarmee we niet zomaar kunnen instemmen is het werk nog niet gestart. We verwachten alsnog overeenstemming te bereiken. Zodra die er is, volgt de verdere uitvoering."

PvdA-raadslid Kees Verburg vraagt nu waarom het college de aanleg van het strandje in mei heeft aangekondigd, terwijl de onderhandelingen met de perceeleigenaar nog niet waren afgerond.

Stil

Ook hekelt Verburg de communicatie van b&w over dit dossier. Na de melding van de vertraging heeft het college niets meer laten weten over de aanleg. "Op dit moment is, in ieder geval buiten het gemeentehuis, bij niemand bekend of en op welke termijn de werkzaamheden starten", schrijft Verburg.

Hij vraagt welke planning b&w nu hebben en hoe ze die bewaken. "Kan het college de inwoners van Hansweert toezeggen dat het strandje voor het strandseizoen van 2017 gerealiseerd is?"

De fractie zegt dat een zandleverancier het zand voor het strandje met 'aanzienlijke korting' wilde leveren.

"Wat is de houdbaarheidsdatum van deze aanbieding? Leidt de uitstel van aanleg tot hogere kosten voor de gemeente? Kan het college garanderen dat de opzet voor de aanleg ongewijzigd blijft?" Daarin wordt het strandje 'aangekleed' met een trap, bankje, prullenbak en parkeerplaatsen.

Scepsis

Inmiddels laat de aanleg van het strandje al jaren op zich wachten. "Het college heeft zich altijd erg passief opgesteld in dit dossier", vindt Verburg.

"Het feit dat er na de aankondiging van werkzaamheden nog ruimte was om aanvullende eisen te stellen, roept ernstige vragen op over de realisatie van het project en de coördinatie vanuit de gemeente. In Hansweert wordt met scepsis gereageerd als het om het strandje gaat. De gemeente heeft in dit traject aan geloofwaardigheid moeten inleveren. De bewoners zijn er niet gerust op dat het seizoen 2017 wel gehaald wordt."