Goesenaren kunnen elektrische auto delen

Inwoners van de gemeente Goes die af en toe een auto nodig hebben, kunnen binnenkort in een elektrische deelauto stappen. Op verschillende plaatsen door de hele gemeente komt zo'n milieuvriendelijke huurauto van het bedrijf Havelaar te staan.

De gemeente Goes werkt voor vijf jaar mee aan het ter beschikking stellen van dertig parkeerplaatsen voor de elektrische deelauto's.

Havelaar richt de vakken hiervoor in en beheert ze. Zo komt er een laadpaal te staan om de auto op te laden. "We werken graag mee aan dit plan, omdat het een investering in duurzaamheid is en we zo maatwerk kunnen leveren op het gebied van mobiliteit", legt de Goese wethouder Derk Alssema uit.

"De elektrische deelauto is bijvoorbeeld handig voor mensen die de middelen niet hebben om een auto aan te schaffen of er te weinig gebruik van maken om er zelf een te willen kopen."

Locaties

De groene huurauto's krijgen parkeervakken op bestaande parkeervoorzieningen bij het treinstation in Goes, Omnium in Goes, de Fruitlaan en Wilgenstraat in Goes-Zuid, wijkcentrum De Spinne in de Goese Polder, het Geldeloozepad in Goes-Noord, de Vogelwikkestraat in Goes-West, de Van der Baanstraat in Wolphaartsdijk, de Oude Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen, het Raadhuisplein in 's-Heer Arendskerke, de Dorpsstraat in Kattendijke en de Van den Boschstraat in Wilhelminadorp.

"In Middelburg zijn er ook plekken, dus kan er een uitwisseling zijn tussen Goes en Middelburg. Want je moet de auto wel achterlaten op een parkeerplaats van Havelaar."

Smartphone

Nu de gemeente Goes groen licht geeft voor de realisatie van de parkeervakken ligt de inrichting ervan verder bij Havelaar.

Alssema verwacht dat de auto's nog dit jaar te huur zullen zijn. Afrekenen kan straks waarschijnlijk met de smartphone. "Het is een laagdrempelige voorziening."

Tip de redactie