De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een restauranthouder in de gemeente Reimerswaal, omdat hij kreeften levend stoomde in een speciale oven. "Het doden van een kreeft met stoom duurt langer dan in heet water, waardoor het dier langer lijdt", aldus de politie maandag.

De politie kreeg een melding dat het bewuste restaurant levende kreeften in een oven bereidde. Uit onderzoek van de dierenpolitie bleek dat de kreeften inderdaad levend in een speciale stoomoven werden gedaan. 

Een agent van de dierenpolitie heeft de restauranthouder gewezen op het zeer dieronvriendelijk doden van de kreeften. Mochten er meer meldingen over dit restaurant binnenkomen, dat wordt tegen de ondernemer proces-verbaal opgemaakt.

Volgens Sandra Gomersbach, agente van de dierenpolitie, zijn er in Zeeland relatief veel speciaalzaken waar kreeften worden geserveerd. "Kreeften moeten tijdens het bereidingsproces zo snel mogelijk worden gedood. Het levend stomen van kreeften is hiervan zeker geen goed voorbeeld."

De dierenpolitie heeft contact met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gehad. "Mochten zich meer van dit soort situaties voordoen, dan maken we proces-verbaal op."