De sportcomplexen van SV Nieuwdorp en Lewedorpse Boys zijn vanaf zaterdag het toneel voor de strijd om de Borsele Sloepoort Cup (BSC). Tot en met zaterdag 13 augustus gaan zestien Zeeuwse teams de strijd met elkaar aan. Daarnaast meten Goes, VC Vlissingen, Kloetinge en Bruse Boys zich met elkaar in de Super Poule.

Met twintig elftallen biedt de dertigste editie van de jaarlijkse BSC een recordaantal teams. Er zijn vijf voorrondes en vijf finalerondes en daarmee biedt het toernooi dit keer met tien dagdelen duels extra veel voetbal.

De zestien clubs die onderling uitmaken wie het sterkst is zijn Dauwendaele, Zeeland Sport, Walcheren, Lewedorpse Boys, Nieuwdorp, DwO'15 (fusie van SVD en Volharding), GPC Vlissingen, Patrijzen, De Meeuwen, Oostkapelle, Terneuzen, VC Vlissingen zaterdag, Nieuwland, RCS, Luctor '88 en Zeelandia Middelburg.

De Super Poule biedt wedstrijden tussen VC Vlissingen zondag, Goes, Kloetinge en Bruse Boys.

Topclubs

"In totaal hebben we 1800 minuten Zeeuws (top) voetbal", kondigt Peter de Vos van de BSC-commissie aan. Hij stelt dat de organisatie erin is geslaagd een goed deelnemersveld voor de jubileumeditie vast te leggen.

"Maar liefst twintig Zeeuwse clubs, van de vierde klasse tot en met de hoofdklas, doen met hun eerste selectie mee aan dit toernooi. Zoveel teams hadden we er nog nooit. We zijn trots op dit aantrekkelijke en gevarieerde deelnemersveld. Het is jammer dat Hoek niet meedoet, maar met zeven van de tien Zeeuwse topclubs zijn we heel tevreden."