Twee mannen zijn donderdagmorgen aangehouden in Kapelle op verdenking van een inbraakpoging in een woning aan de Mauritsstraat. De politie was gewaarschuwd door een buurtbewoner.

De man die de politie belde, werd rond 1.30 uur wakker van geluiden die hij niet kon thuisbrengen. Toen hij opnieuw geluiden hoorde, besloot de man buiten te gaan kijken. Hij zag twee mannen de straat uit lopen. Omdat de Kapellenaar de situatie niet vertrouwde, volgde hij de mannen en belde de politie.

In de Mauritsstraat betrapten agenten een 44-jarige man zonder woon- of verblijfplaars. De man klom over een schutting en verstopte zich in een tuin, maar werd daar aangehouden. 

Na de zoekactie werd de tweede man in een geparkeerde auto aan de Alexanderstraat aangetroffen. De man voldeed aan het signalement van de politie. Naast de auto troffen de agenten in de bosjes inbrekersgereedschap aan. Ook deze man, een 28-jarige inwoner van het Limburgse Wanssum, is aangehouden.

In de Mauritsstraat heeft de politie nog enkele woningen gecontroleerd op braaksporen, maar daar werd niets gevonden. De Limburger weer op vrije voeten. De tweede verdachte is voor verhoor en nader onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.