Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) voert de rest van dit jaar niet alleen extra operaties uit in het ziekenhuis in Goes, maar ook in Zierikzee. Het ADRZ wil zo voorkomen dat door de tijdelijke sluiting van de operatiekamers in het ziekenhuis in Vlissingen wachtlijsten ontstaan.

Het Vlissingse ziekenhuis wordt grondig gerenoveerd. De operatiekamers daar zijn daarom tot en met 3 september gesloten. Dan openen twee nieuwe operatiekamers en een behandelkamer voor oogheelkunde.

In Vlissingen vinden geen acute, maar alleen planbare operaties plaats. Om voor deze behandelingen wachtlijsten te voorkomen en om geplande operaties zoveel mogelijk door te laten gaan, is ervoor gekozen de komende tijd alle operaties te laten plaatsvinden in Goes en Zierikzee.

Naar Goes wordt uitgeweken tot en met 3 september en vanaf dat moment tot het eind van dit jaar op twee dagen in de week naar de Victoriakliniek van Zeelandcare in Zierikzee.

Dagbehandelingen 

Begin 2017 worden in Goes zes nieuwe operatiekamers in gebruik genomen. In Zierikzee gaat het alleen om planbare operaties. In Goes kunnen zowel planbare als spoed- en complexe operaties plaatsvinden.

Tijdens de verbouwing van het ziekenhuis in Vlissingen blijven in de zomer de poliklinieken, centrale sterilisatieafdeling, poliklinische operatiekamers (voor kleine ingrepen) en overige dagbehandelingen en het Opnameplein geopend. 

Hoofdingang 

De renovatie verloopt op schema. Op 15 augustus openen de eerste poliklinieken en is ook de nieuwe hoofdingang klaar. In september worden de twee vernieuwde operatiekamers in gebruik genomen.

Begin volgend jaar is de opening van de geheel vernieuwde locatie voorzien.