Noodopvang in Zeelandhallen Goes wellicht eerder dicht

De noodopvanglocatie voor asielzoekers in de Zeelandhallen in Goes kan wellicht eerder sluiten. Dat meldt de gemeente Goes donderdag. Dit scenario hangt in de lucht, omdat de asielinstroom in Nederland momenteel lager is dan voorheen.

De eerder vastgestelde einddatum voor de noodopvang in de Zeelandhallen is 30 september. Ook hier is volgens de Goese loco-burgemeester Derk Alssema merkbaar dat er minder asielzoekers naar Nederland komen. "Het is rustig in de tijdelijke noodopvang. Sinds enige tijd verblijven er circa honderd vluchtelingen in de Zeelandhallen." De capaciteit is maximaal vijfhonderd mensen.

Omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de voorkeur geeft aan huisvesting in reguliere locaties, beziet ze landelijk of noodopvanglocaties vroeger dicht kunnen.

"Het is mogelijk dat ook de opvang in de Zeelandhallen eerder sluit dan 30 september, maar dat staat nog niet vast." Zodra bij de gemeente bekend is wanneer de laatste bewoners de Zeelandhallen verlaten, brengt Goes dit naar buiten.

Tip de redactie