Goese Diep en Westerschans verder ontwikkeld

In Goes kan de ontwikkeling van de woningbouw van Goese Diep en Westerschans beginnen. 

Door het onherroepelijk worden van bestemmingsplan Havengebied Goes kunnen de gemeente Goes, projectontwikkelaar Heijmans en woningcorporatie RWS echt aan de slag met hun gezamenlijke ontwikkeling van Goese Diep en Westerschans.

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan in mei vast. Omdat er geen beroep is aangetekend, treedt het plan in werking en kunnen de drie partijen beginnen met de bouwactiviteiten.

"Voor alle partijen is dit een mijlpaal", zegt de Goese wethouder Derk Alssema donderdag. "Ik denk daarbij ook aan de huidige inwoners van het Goese Diep. Hun woonwijk krijgt nu nog meer vorm."

Alssema stelt dat er aan belangstelling voor de woningen geen gebrek is. "We zijn er absoluut niet bang voor dat er niet genoeg animo zal zijn."

Goese Diep

De gemeente Goes ontwikkelt het noordelijke deel van het Goese Diep en Heijmans bouwt in het zuidelijke gedeelte.

In het plan van de gemeente, dat de komende tijd verder wordt uitgewerkt, komen zo’n honderdvijftig herenhuizen, watervilla’s op vrije kavels en appartementen. Het uitwerkingsplan hiervoor is in oktober klaar. Goes verwacht rond de jaarwisseling te kunnen starten met verkoop.

Heijmans bouwt 232 woningen. Zij beginnen deze week al met de 'pré-sale' van hun eerste 34 rijwoningen (beeld). In september begint de voorbereiding voor de bouw van de eerste huurwoningen. Later bouwt Heijmans nog appartementen, twee-onder-een-kap- en kadewoningen.

Westerschans

RWS ontwikkelt het deelgebied Westerschans, gelegen bij de Ringbrug, aan het begin van de Westhavendijk. De corporatie realiseert hier zo’n honderd koop- en huurappartementen boven een nieuwe Albert Heijn en een aantal andere commerciële ruimtes.

Ook dit plan wordt de komende tijd verder uitgewerkt, zodat het in het najaar de formele procedureronde in kan.

Tip de redactie