Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) wijzigt vanaf maandag tijdelijk de bezoekuren van enkele verpleegafdelingen in het ziekenhuis in Goes. 

"Zo kunnen we de hygiënemaatregelen beter naleven", laat een ziekenhuiswoordvoerder dinsdag weten.

Het besluit geldt voor onbepaalde tijd. "Het is onderdeel van een campagne om verspreiding van bacteriën tegen te gaan", aldus de woordvoerder.

Veel bacteriën worden via de handen overgedragen. "We hanteren altijd al strenge hygiënemaatregelen om verspreiding van ziekenhuisbacteriën te voorkomen."

Desinfecteren 

In de bewustwordingscampagne wijst het ADRZ erop dat niet alleen medisch personeel, maar ook patiënten en bezoekers bacterieën verspreiden. "Vandaar dat we bezoekers sinds kort vragen om bij binnenkomst en vertrek de handen te desinfecteren met behulp van een alcoholdispenser die op diverse plaatsen in het ziekenhuis is aangebracht."

Met de huidige bezoektijden – bij de meeste afdelingen gelden die van 8.00 tot 20.00 uur – kunnen de medewerkers de naleving van de hygiënemaatregelen onvoldoende begeleiden, aldus de woordvoerder. De bezoektijden voor de verpleegafdelingen in de Goese locatie worden daarom tijdelijk aangepast. 

Voor de afdelingen Cardiologie, Heelkunde, Longgeneeskunde, MPU en Interne Geneeskunde gelden vanaf maandag 1 augustus de volgende bezoektijden: van 11.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur. Op de Acute Opname Afdeling (AOA) is dat van 9.00 uur tot 20.00 uur.