De laatste puntjes worden op de 'i' gezet voor de Kindervakantieweek (KVW) die op maandag 1 augustus begint in Rilland. Volgens de organisatie wordt het een week boordevol activiteiten en heel veel gezelligheid. Dit jaar heeft de KVW als thema cowboys en indianen.

De Kindervakantieweek Rilland is de eerste KVW van dit jaar in de gemeente Reimerswaal. Van maandag 1 augustus tot donderdag 4 augustus kunnen de kinderen zich weer bezighouden met hutten en zeepkisten bouwen, spelletjes, knutselen, gek doen en vooral veel gezelligheid.

De week wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en natuurlijk de ruim twintig vrijwilligers. "Wij zoeken nog altijd vrijwilligers voor de op- en afbouw op zondag en vrijdag", vertelt bestuurslid Roy Hoebeke van KVW Rilland.

"Alle kinderen van de basisscholen in Rilland en omstreken zijn van harte welkom om de hele dag te doen waar ze zin in hebben. Lekker lui tot juist actief, sportief tot creatief bezig zijn? Overal aan mee doen of juist alleen spelen? Het mag allemaal bij de KVW."

Dat is volgens Hoebeke ook de kracht van de week. "Het is laagdrempelig en voor alle kinderen tot en met groep 8." Elk jaar kent zijn eigen thema met daarbij een decor in de tenten op de locatie. Dit jaar is gekozen voor het thema cowboys en indianen.

"We hebben een grote totempaal gemaakt die de kinderen mogen versieren en schilderen", zegt bestuurslid Anne de Jongste.

Programma

Op maandag wordt er begonnen met de opbouw van de hutten. Op dinsdag wordt er naast het getimmer ook geschilderd en is ook de knutseltent open. "Dinsdag mogen de kinderen ook al beginnen aan de zeepkisten voor de zeepkistenrace."

Op woensdag is er de mogelijkheid om de hutten te bekleden. "De kinderen mogen ook oude spulletjes zoals lakens, prullaria en stoeltjes meenemen om van de hutten ‘echte’ huisjes te maken. In de middag is er ook nog een leuke verrassing met muziek en beweging."

Woensdagavond is er voor de bovenbouw, groep 5 tot en met 8, het avondprogramma. "Wederom is er hier een verrassing," lacht de Jongste. "Dit keer iets met sport en spel."

Zeepkistenrace

De donderdagochtend is de week er alleen voor de onderbouw, ook hier staat een verrassing op het programma in het kader van het thema cowboys en indianen. In de middag komen de kinderen van de bovenbouw weer naar de week.

"De hele dag is er een springkussen, kunnen de kinderen paardrijden, zijn er suikerspinnen en de kinderen kunnen geschminkt worden. Daarnaast komen de ouderen van de Vliedberg en de OostKilhoek een kijkje nemen bij de KVW."

Donderdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur wordt de KVW afgesloten met een zeepkistentocht en de zeepkistenrace. Dan mogen ook de ouders en grootouders een kijkje komen nemen bij de hutten.

De KVW is te vinden in het parkje bij de Vliedberg in Rilland. Meer informatie staat op de Facebookpagina van de KinderVakantieWeek Rilland.