Burgemeester Kapelle fietst met toeristen en inwoners

Na het succes van vorig jaar leidt burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle deze zomer voor de tweede keer inwoners en toeristen fietsend rond bij Wemeldinge. Dat doet hij vrijdag 19 en 26 augustus.

De toeristische fietstocht duurt ongeveer twee uur en voert door en langs Wemeldinge. Ook voor bewoners uit de omgeving is de tocht de moeite waard, belooft de burgemeester.

Stapelkamp neemt de fietsers mee door de geschiedenis van het dorp aan het Nationaal Park de Oosterschelde. Onderweg stopt de groep bij mooie plekjes en vertelt de burgemeester wetenswaardigheden en anekdotes over Wemeldinge.

De deelnemers horen over de middeleeuwen en rijden langs de negentiende eeuw naar het heden. Stapelkamp fietst graag en vindt het leuk om zijn gemeente te presenteren aan mensen. "Er is veel leuks over dit dorp te vertellen", zei Stapelkamp vorig jaar, toen hij begon als 'fietsende gids'.

"Wemeldinge kent een bijzondere historie en ontwikkeling. Wie goed kijkt kan de geschiedenis nog aflezen uit het landschap. Bezoekers zullen zich niet realiseren dat het dorp Wemeldinge oorspronkelijk rond de kerk is ontstaan en langzaamaan richting het oosten aan de wandel is gegaan. We maken dus een fietstocht door het wandelende dorp."

Spekkie

Daarbij vindt Stapelkamp het als oud-docent leuk om zijn kennis te delen met mensen die onbekend zijn met de plaatselijke geschiedenis. "Dit is dus spekkie naar mij bekkie."

Voordat Stapelkamp in 2011 burgemeester van de gemeente Kapelle werd, was hij docent openbaar bestuur aan het ROC Albeda College in Rotterdam.

De tochten beginnen om 15.00 uur bij Hof Keizersweel aan de Hoogeweg in Wemeldinge. Klik hier voor aanmelding.

Tip de redactie