Politie zoekt dader babbeltrucs in Zeeland

In Goes, ‘s-Heer Arendskerke en Zierikzee hebben drie ouderen melding gemaakt van een babbeltruc. De politie is op zoek naar de verdachte. Het gaat om een vrouw tussen de veertig en vijftig jaar, meldt de politie vrijdag.

Dinsdagmiddag 12 juli is een hoogbejaarde vrouw in haar woning aan de Hoge Molenstraat in Zierikzee van sieraden en geld bestolen. Een vrouw kwam met een smoes binnen en leidde het slachtoffer naar de badkamer en hield haar daar aan de praat. Daarbij bleef de voordeur openstaan. De volgende dag ontdekte de bewoonster dat sieraden en geld waren gestolen. Ze heeft aangifte gedaan.

Dinsdag 12 juli is ook een hoogbejaarde vrouw in Goes slachtoffer geworden van een babbeltruc. ’s Middags belde een vrouw aan bij de woning aan de Troelstralaan. Ze zei thuiszorgmedewerkster te zijn en werd binnengelaten. Later bleek dat sieraden en geld waren gestolen. Ook dit slachtoffer deed aangifte.

Op zaterdagavond 2 juli ontdekte een echtpaar aan de Oude Rijksweg in ‘s-Heer Arendskerke dat vermoedelijk diezelfde middag geprobeerd was de voordeur open te breken. ’s Middags is er aangebeld. De bewoonster liep om de woning heen naar de voorzijde en ontmoette daar een vrouw die naar de weg vroeg. Na een praatje verdween ze. ’s Avonds is een poging tot inbraak ontdekt. Er is niets gestolen.

Signalement

Er kan volgens de politie een verband zijn tussen deze babbeltrucs. Opvallend is in ieder geval dat gesproken wordt over een vrouw met een nagenoeg zelfde signalement, laat de politie vrijdag weten.

Het gaat om een blanke vrouw tussen de veertig en vijftig jaar, met een lengte tussen de 1.65 à 1.70 meter. Ze spreekt Nederlands, heeft donker halflang haar en een verzorgd uiterlijk.

De recherche vraagt mensen met meer informatie te bellen naar het algemene nummer van de politie.

Tip de redactie