Eerste Waardse Horse Fair komt eraan

De eerste editie van de Waardse Horse Fair vindt zaterdag 16 juli plaats.

Op het terrein aan de Boterdijk in Waarde staan zaterdag meer dan 45 kraampjes, met onder meer kleding, woonaccessoires, sieraden, streekproducten en ruitersportartikelen. In de fotobooth kunnen bezoekers verkleed op de foto en bij de foodtrucks en op het terras zijn lekkernijen verkrijgbaar.

Olympisch dressuuramazone

“Voor de kinderen is er een groot springkasteel, ze kunnen een ritje op een pony maken, zich laten schminken en meedoen met een stokpaardenrace met leuke prijzen”, vertelt Organisator Mariëlla Wagenaar. “Voor de mannen is er bijvoorbeeld een bierproeverij, dus de fair is leuk voor het hele gezin.”

Voor de paardenliefhebbers zijn er onder meer clinics en demonstraties, een lezing over paardenvoeding en een workshop om zelf een frontriem te maken. De fair eindigt met een demonstratie en een kür op muziek van dressuuramazone Claudia Fassaert. Zij nam in 2012 deel aan de Olympische Spelen.

“Er zijn in Reimerswaal veel paardenmeiden, maar er is hier voor hen weinig te doen”, vertelt Wagenaar hoe ze op het idee kwam om een fair in haar dorp te organiseren. Om het programma rond te krijgen sprak ze haar netwerk – de Waardse rijdt zelf ook al jaren paard – aan en zo kwam van het één het ander.

Activiteiten en shows

Wagenaar heeft in haar eentje een compleet programma op poten gezet. Nu is het afwachten hoe de dag verloopt. “Dat is heel spannend. Ik wil graag iets vernieuwends doen, dat mensen inspireert. Voor paardenliefhebbers zijn er informatieve activiteiten en de shows en kramen zijn voor jong en oud.”

De Waardse Horse Fair is te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur.

Tip de redactie