De fractie van GroenLinks in Provinciale Staten denkt niet dat de manier waarop de problemen binnen de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) naar buiten zijn gekomen bijdraagt aan een oplossing. 

Een uitgelekte brief van Letty Demmers, die begin dit jaar misstanden bij de VRZ heeft onderzocht, aan het bestuur leidde vorige week uiteindelijk tot het vertrek van directeur Gerrie Ruijs.

Volgens het geheime onderzoek van Demmers was er onder meer sprake van twijfelachtige declaraties en een gebrek aan vertrouwen op de werkvloer. Elie van Strien heeft haar functie tijdelijk ingenomen.

Fractievoorzitter van Groen Links Gerwi Temmink wil van het college van Gedeputeerde Staten weten of commissaris van de koning Han Polman op de hoogte was van het rapport van Demmers en zo ja, waarom hij dit niet heeft gedeeld met Provinciale Staten.

Onwaarschijnlijk

Temmink vraagt zich ook af waar het aangekondigde onderzoek zich op richt en wie het uitvoert. Aanvankelijk was er sprake van dat Van Strien een onderzoek zou uitvoeren, maar dat lijkt hem nu onwaarschijnlijk. Bovendien wil hij weten of er een bijdrage wordt verwacht van Provinciale Staten.

Temmink denkt dat door de gang van zaken veel Zeeuwen zich afvragen hoe het is gesteld met de veiligheid in de provincie.