In het kader van haar project Kunst uit de Polder nodigt Loes Müller jaarlijks collega-kunstenaars uit om te exposeren. 

Het is de veertiende editie van Kunst uit de Polder.

"Dankzij de goede kwaliteit van deze werken zijn dit altijd goed bezochte tentoonstellingen", zegt Loes Müller. Samen met haar echtgenoot Klaus woont ze in het buitengebied van Rilland. Het liefst nodigt ze kunstenaars uit de regio uit. "Meestal hebben we een aantal vaste namen erbij", zegt ze.

Inclusief Loes Müller zelf nemen vijftien Zeeuwse kunstenaars deel, met zeer uiteenlopende kunstvormen. Het geëxposeerde werk varieert van fotografie, schilderijen en pentekeningen, tot beeldende kunst in keramiek, lood, brons, glas, steen en polyester.

Sculpturen

Zelf maakt Müller in haar Rillandse atelier vooral sculpturen, maar die staan nu bij tuincentrum Ter Lucht bij ’s Heer Arendskerke en in het Zeeuws-Vlaamse Waterlandkerkje. Het is niet praktisch om die naar Rilland te halen, vindt ze. Daarom zijn van haar sieraden en kleine schilderijen te zien.

Bijzonder mooi vindt ze de fine-art van Hans Oosterom. "Hij maakt foto’s die bijna geschilderd lijken. Ook de abstracte, zeer kleurige werken in polyester van Hendrike Huijsmans vind ik erg bijzonder."

De andere kunstenaars die in en rond het Rillandse atelier exposeren zijn Marius Weststrate uit Wemeldinge (pentekeningen), Reinhard Schregardus (keramiek), Coby Baard (steen en keramiek), Bart en Rinus Rentmeester (glasvormen), Frieda van Overbeeke (brons en keramiek), Arjen Pouwer (keramiek), Ineke de Vries (houtbewerking) en Marian Pouwer (fotografie), Klaus Müller (houtdraaiwerk).

Voorbereidingen

Vooral de voorbereidingen voor de exposities vragen ieder jaar weer veel werk, volgens Loes Müller. "Je wilt de tuin op orde hebben, maar moet ook privéspullen zoveel mogelijk uit de huiskamer weg halen. De kunstenaars hebben veel ruimte nodig, om hun werken goed te kunnen tonen."

Afgelopen zaterdag opende wethouder Hans de Kunder de expositie.

De exposities zijn gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur op Middenhof 3A.