De Zeeuwse treinstations worden in de toekomst wellicht vaker bediend in de ochtend- en avondspits. 

“In de loop van volgend jaar is duidelijk of dit mogelijk is”, meldt de Kapelse wethouder Jon Herselman na overleg met de Nederlandse Spoorwegen (NS). “De invoering is op zijn vroegst in 2018.”

In de media verschenen de afgelopen weken berichten over een mogelijke terugkeer van de Intercity in Zeeland. Daarover liet Herselman zich informeren door de NS.

Splitstrein

"NS houden vast aan de concessie", vertelt Herselman. "Dat houdt in dat ieder station in Nederland twee keer per uur bediend moet worden. Wel willen zij onderzoeken om in de spits, twee keer in de ochtend en twee keer in de avond, een soort splitstrein te laten rijden. Dan wordt zowel in Vlissingen als Roosendaal het voorste treindeel losgekoppeld om als een soort Intercity de stations van Vlissingen, Middelburg en Goes te bedienen. Het achterblijvende treinstel bedient volgens de dienstregeling alle andere stations."

Uit de meest recente cijfers van het aantal in- en uitstappers op de Zeeuwse NS-stations blijkt volgens Herselman dat station Kapelle-Biezelinge weer is gegroeid. "Ons station springt er duidelijk uit."