Stoomtrein breidt museumterrein Goes uit

De Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) bouwt haar openluchtmuseum in Goes verder uit. 

Een deel van het terrein aan de Albert Plesmanweg wordt ingericht als themapark over het goederenvervoer. De werkzaamheden zijn al begonnen. Er worden momenteel nieuwe wandelpaden aangelegd, de bestrating wordt aangepast en een nieuw perron gebouwd.

In het nieuwe gedeelte wil de SGB aandacht besteden aan drie soorten goederenvervoer: landbouwproducten, stukgoed en bulkgoed.

De SGB heeft meerdere goederenwagons die voor het vervoer van landbouwproducten geschikt waren. In het park komt een aantal elementen te staan die te maken hebben met het vervoer van fruit, uien en aardappelen.

Authentiek

Voor het stukgoedvervoer komt het nieuwe perron. Er komt een wagon naast te staan. De wagen kan worden beladen met behulp van authentieke karren. Bezoekers mogen helpen met het sorteren en labelen van de stukgoederen.

Op het museumterrein is straks verder te zien hoe bulkgoederen per spoor werden vervoerd. Zo komt er een stoomhijskraan en een stalen stortbunker waarmee vroeger steenkolen en zand werden geladen.

Op het nieuwe deel komen ook historische hekwerken en een weegbrugvloer te staan. Volgend jaar richt de SGB een tentoonstelling in en worden er informatieborden geplaatst.

Tip de redactie