Burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal heeft donderdag een woning aan de Steeweg in Yerseke gesloten vanwege het aantreffen van harddrugs. 

Tot 15 september mag niemand het huis betreden. Overtreding van dit verbod is strafbaar. Over eventuele aanhoudingen en verdachten is nog niets bekend gemaakt.

Uit politieonderzoek is gebleken dat handel in verdovende middelen plaatsvond vanuit het huis, en ook op openbare plaatsen in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle.

Bij een huiszoeking in de woning is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. De politie heeft een rapportage opgesteld en de burgemeester geadviseerd over te gaan tot sluiting van de woning.

Drugstoerisme

‘De handel in harddrugs trekt georganiseerde criminaliteit aan en leidt tot drugstoerisme binnen de gemeente’, verklaart de gemeente in een persbericht.

De sluiting van de woning in Yerseke is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken binnen het criminele circuit.

Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven naar direct omwonenden en de rest van de omgeving dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd. Politie, gemeente en Openbaar Ministerie trekken hierin samen op.