Schaapscheerfeest bij kinderboerderij in Hansweert

De vernieuwde kinderboerderij aan de Binnenhaven 1 in Hansweert krijgt steeds meer vorm, maar volgens beheerder John den Hollander moet er nog veel gebeuren. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers en donateurs welkom. 

Om nieuwe vrijwiligers te werven houdt de kinderboerderij zaterdag 9 juli een schaapscheerdersfeest van 10.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 maart is er op de vernieuwde kinderboerderij weer volop leven. Officieel is de Binnenhaven elke woensdag en zaterdag open van 13.00 tot 16.00 uur.

"We zijn bezig om van de kinderboerderij een dagattractie te maken", vertelt John den Hollander, beheerder en voorzitter van stichting Kinderboerderij de Binnenhaven.

"Dan kunnen we ook vaker open zijn." Buiten de openingstijden om, als het ‘autootje van de boer’ er staat, komt er volgens den Hollander ook altijd wel iemand kijken. "Ik ben vaak en graag aan het werk op de kinderboerderij."

Om de dieren te verzorgen is de stichting op zoek naar vrijwilligers. "Het is dankbaar en leuk werk. We hebben veel dieren en je hebt leuk contact met zowel jong als oud. Daarnaast vind ik het nuttig om mijn kennis over de verzorging van dieren door te geven."

Adopteren

Op de kinderboerderij leven onder andere varkens, koeien, geitjes, een ezel, pony en een walibi. "Er zijn op dit moment ook pulletjes (eendjes, redactie), babykonijntjes en twee babypauwen."

Voor een financiële bijdrage voor het onderhoud van de dieren praat de stichting met de gemeente Reimerswaal en heeft ze subsidies aangevraagd. "Maar dit duurt lang en het dekt niet de kosten. We zijn daarom dringend op zoek naar donateurs. Om dit extra leuk te maken kunnen mensen een dier adopteren."

Schaapscheerdersfeest

Tijdens het schaapscheerdersfeest is er van alles te doen op en rond de kinderboerderij.

"Er is een grote braderie en er worden demonstraties gegeven met oude ambachten, zoals mandenvlechten. Er zijn oude trekkers en landbouwwerktuigen aanwezig en natuurlijk worden er schapen geschoren. Daarnaast kunnen bezoekers vragen stellen aan de dierenarts en ponyrijden en we houden een roofvogelshow."

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Kinderboerderij de Binnenhaven.

Tip de redactie