Goes overweegt rotonde bij M.A. de Ruijterlaan

De gemeente Goes is bezig met het het verbeteren van de veiligheid op het kruispunt van de M.A. De Ruijterlaan en Willem Barentszstraat. Een rotonde is een van de mogelijkheden.

Momenteel worden alle mogelijkheden om dat punt te verbeteren onderzocht. Een rotonde, zoals de Fietsersbond oppert, is één van de mogelijkheden, zegt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Fietsersbond afdeling De Bevelanden.

De brief van de Bevelandse afdeling was een reactie op de nominatie van Goes als één van de vijf beste steden voor fietsers.

Onlangs eindigde Goes achter Nijmegen in de verkiezing van Fietsstad van het jaar. "De nominatie betekent uiteraard niet dat we klaar zijn", schrijft het college.

Knelpunten

Het bestuur pleitte in zijn brief voor de aanpak van een aantal knelpunten.

Vlakbij ligt de Marconistraat waar 'de situatie voor fietsers ook niet optimaal is', zoals het college zegt. Dit knelpunt wil het college betrekken bij het verbeteren van de kruising van de M.A. De Ruijterlaan.

Voor een goede oplossing van de verkeerssituatie op het Damplein heeft Goes momenteel geen geld. Daar is namelijk een zeer ingrijpende constructie nodig. "Kleine maatregelen verbeteren de situatie niet en verslechteren deze mogelijk zelfs." Daarom beperkt de gemeente zich daar tot onderhoud.

Tip de redactie