Kapelse leerlingen in actie voor brede school

De leerlingen van 't Honk in Kapelle verhuizen bijna naar de nieuwe brede school ‘t Saamdeel. Vrijdag wordt een sponsorloop gehouden en kunnen oud-leerlingen afscheid nemen van het oude gebouw.

De sponsorloop wordt door t Honk, samen met de andere verhuizende school Moolhoek georganiseerd omdat het nieuwe schoolplein nog wel wat speeltoestellen kan gebruiken.

Op 20 juli sluit eerst 't Kleine Honk zijn deuren en op 21 juli verhuist de school officieel naar het nieuwe gebouw aan de Vroonlandseweg.

"De schimmel in het pluslokaal ga ik zeker niet missen", lacht de 9-jarige Giel Dekker. “Wat ik misschien wel ga missen is het stuk bos rondom het schoolplein.” Dekker is lid van de leerlingenraad.

Scheiden

"Met de leerlingenraad praten we over dingen die we kunnen veranderen, zoals bijvoorbeeld het scheiden van afval. Ook de Moolhoek heeft een leerlingenraad en afgelopen week hebben we samen nieuwe regels gemaakt voor onze school, zoals niet fietsen op het schoolplein, elkaar niet pesten en geen spullen slopen."

Het kinderpersbureau, onder leiding van juf Heidi van de bibliotheek, maakt de 'Brede-schoolkant'. Hierin staan moppen, woordzoekers en een kleurplaat", vertelt de 8-jarige Roel Hoogesteger. “We schrijven een stukje over de verhuizing en we willen graag de makers van het Dikkertje Dap-kunstwerk interviewen.”

Inpakken

Vrijdag kunnen oud-leerlingen en andere geïnteresseerden om 19.00 uur afscheid nemen van het oude gebouw. "Het is de bedoeling om alle lokalen in te delen in jaartallen, zodat de oud-leerlingen gemakkelijk hun klasgenoten kunnen terugvinden", zegt Elsbeth van der Meer, locatieleidster van ‘t Kleine Honk.

Op 20 juli sluit 't Kleine Honk, met alle kleuters, als eerste zijn deuren en op 21 juli verhuist de school officieel naar het nieuwe gebouw.

"In die laatste week pakken we alles in met de kinderen, daarnaast gaan we even op bezoek bij onze nieuwe school, zodat iedereen voor de vakantie al weet in welk lokaal zij na de vakantie komen. Wat er precies gaat gebeuren met het oude gebouw is nog niet bekend."

Tostidag

De kinderen geven aan dat zij heel blij zijn met de nieuwe schooltijden. "We zijn dan elke dag om 14.00 uit en dat betekent dat we na school lekker lang buiten kunnen spelen", vertelt de negenjarige Maud Roelofsen (foto, links).

De leerlingen eten vanaf het nieuwe schooljaar tussen de middag op school en het idee is dat elke groep een keer per maand iets lekkers krijgt. Er wordt dan bijvoorbeeld een tostidag gehouden of ze krijgen knakworstjes op brood.

Giel, Roel en Maud kijken uit naar de verhuizing. "We krijgen onder andere nieuwe stoelen en tafels en er is ook veel meer ruimte op de nieuwe school. Het nieuwe schoolplein wordt ook erg leuk. Er zijn maar liefst twee pleinen op de nieuwe school, een voor de bovenbouw en een voor de onderbouw."

Sponsorloop

Er komen verschillende toestellen op de twee pleinen zoals een speelhuisje, een waterspeelplaats en een 'drie-in-een veld' waar de kinderen kunnen voetballen, basketballen of volleyballen.

Omdat er nog wat extra speeltoestellen gewenst zijn organiseren 't Honk en Moolhoek de sponsorloop op het parkeerterrein van 't Saamdeel. "We willen onder andere een duikelrek en heel graag een schommel en hiervoor gaan we nu geld inzamelen", zegt van der Meer.

"De kinderen zoeken de komende weken huis aan huis naar sponsors. Daarnaast hebben we Kapelse ondernemers gevraagd ons te sponsoren met een donatie van honderd euro. Als dank worden deze ondernemers zichtbaar op de scholen."

Tip de redactie