Wateroverlast treft zo’n honderd huizen in Yerseke

Bewoners van zo’n honderd huizen in het dorpshart van Yerseke hebben water in hun woningen gekregen, omdat donderdagavond het riool is overstroomd na hevige regenval.

De brandweer moest eraan te pas komen om het water weg te pompen. Zij spreekt van vijftig tot honderd getroffen woningen, in met name de Kerkhoekstraat, Koningin Julianastraat, Wilhelminastraat, Breeweg, Molenpolderweg en Beatrixstraat/Oesterstraat.

In sommige huizen kwam het rioolwater omhoog. "Het mogelijk vervuilde water heeft geen invloed op het drinkwater aangezien dat een gesloten systeem betreft", aldus de brandweer.

“De hevige regenval en de gevolgen daarvan roepen veel reacties op”, laat een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal vrijdag weten.

“Waterschap Scheldestromen en de gemeente zien dit als gezamenlijk probleem.” Zij hebben overleg over de wateroverlast en maken maandag 20 juni de stand van zaken in Yerseke en de vervolgstappen bekend.

Drinkwater

De brandweer geeft tips aan bewoners van huizen waarin het rioolwater omhoog is gekomen. Zo adviseert ze het huis en de bewoners, ook huisdieren, goed schoon te maken. "Trek handschoenen aan bij het schoonmaken", zegt de brandweer. Gewone reinigingsmiddelen volstaan volgens de brandweer.

Tip de redactie