Sportclubs Reimerswaal gaan meer onderhoud zelf doen

Zes sportverenigingen tekenen maandag in Rilland hun nieuwe huurcontract met de gemeente Reimerswaal. "Hiermee lukt het de gemeente 30.000 euro te bezuinigen op de sportvelden", laat een gemeentewoordvoerder weten.

De nieuwe contracten gaan per 1 juli in. De vijf Reimerswaalse voetbalclubs – het contract van VV Yerseke loopt nog tot 1 juli 2017 – en de korfbalvereniging, krijgen te maken met forse huurverhogingen.

"Om de huurverhogingen het hoofd te kunnen bieden, kunnen de vier niet-geprivatiseerde clubs tegen een vergoeding zelfarbeidmodules afnemen." Door bijvoorbeeld onderhoudsklussen zelf te doen, met vrijwilligers, kan de vereniging de huur deels terugverdienen.

"Het merendeel van de verenigingen, die voldoende vrijwilligers kunnen inzetten, wil gebruik maken van deze mogelijkheid. Dit is een unieke contractvorm voor de gemeente."

Drastisch

Met name voor de kleinere clubs wordt het een zware opgave de drastische huurverhoging in één keer op te brengen.

Om hen tegemoet te komen bedraagt de maximale huurverhoging per jaar niet meer dan één euro per lid per maand. Hiermee wordt de huurverhoging gefaseerd ingevoerd.

Tip de redactie