Voor zomer geen duidelijkheid over aansluiting Sloeweg

Het is nog niet voor deze zomer duidelijk hoe de aansluiting van de verdubbelde Sloeweg op de Westerscheldetunnelweg en Bernhardweg eruit gaat zien. 

Dat zegt gedeputeerde Harry van der Maas in een brief aan Provinciale Staten.

De politici zouden in hun laatste vergadering voor het zomerreces de beste aansluiting kiezen, maar volgens Van der Maas is er meer onderzoek nodig.

Bodemas

Zo is onlangs duidelijk geworden dat bodemas kan worden gebruikt voor de aanleg. Dit zou financiële consequenties hebben, die het college beter in beeld wil krijgen.

Ook lopen er nog gesprekken met belanghebbenden over eventuele financiële bijdragen.

Daarnaast is het college in gesprek met Zeeland Seaports. Als Provinciale Staten kiest voor de zogenoemde trompetvariant moet er namelijk grond worden aangekocht van het havenbedrijf. Hierover moet meer duidelijkheid komen, zegt Van der Maas.

Favoriet

De trompetvariant is één van de vier mogelijke aansluitingen. De andere zijn de volledige en onvolledige Haarlemmermeervariant en de stervariant.

De laatste is de favoriet van de belanghebbenden, vooral omdat alle kruisingen ongelijkvloers zijn, maar ook de duurste. De volledige Haarlemmermeer is de goedkoopste oplossing.

De provincie heeft momenteel maximaal 10,6 miljoen euro beschikbaar. Afhankelijk van de keuze moet er nog tussen de 1,4 miljoen euro en 8,5 miljoen euro bij elkaar worden gesprokkeld.

Tip de redactie