Reimerswaalse ouderen maken kennis met buurtbus

Vanaf maandag (20 juni) kunnen als proef iedere maandag vier bewoners van zorgcentrum Ter Weel in Rilland mee rijden met de buurtbus van Rilland naar Kruiningen en weer terug.

Het idee voor deze kennismakingsritten is ontstaan bij het Sociaal team Rilland. Door de ouderen te laten meerijden, ervaren ze hoe de buurtbus werkt en hebben ze een uitje. 

Veel mensen weten volgens de gemeente Reimerswaal van het bestaan van de buurtbus, maar niet iedereen reist ermee. "Bij ouderen kan het zijn dat ze niet goed weten hoe het werkt, waardoor er een drempel is om gebruik te maken van de bus", laat een gemeentewoordvoerder weten. "Op deze manier maken ze wellicht vaker gebruik van de buurtbus."

Ook de chauffeurs vinden het een goed initiatief, aldus de gemeente. "Zij zien graag meer mensen in de bus."

Omdat er voldoende ruimte moet blijven voor de reguliere reizigers, kunnen er per keer maximaal vier bewoners en een begeleider van Ter Weel mee. Zij betalen het reguliere tarief en moeten zich vooraf inschrijven. De totale rit duurt twee uur. 

Uitbreiding

Als het experiment aanslaat, kijkt Reimerswaal naar uitbreiding van het project in de andere dorpen. 

De buurtbus heeft niet alleen ruimte voor meer reizigers, maar kan ook altijd vrijwillige chauffeurs en bestuursleden gebruiken.

In Reimerswaal rijdt lijn 594, tussen Kruiningen en Rilland-Bath, en lijn 599, tussen Wemeldinge en Yerseke.

Tip de redactie